TerVez2 a 2015-ös TEMOFESZT-en! - Részletek

TerVez2 Vasútforglami Szimulátor

Ahogyan a korábbi pusztunkban ígértünk, szeretnénk további konkrétumokkal szolgálni a TerVez2 TEMOFESZT-en való megjelenését illetően.
A Nemzetközi Technikai Modellvasút Fesztivál (weblap: http://www.temofeszt.hu/) – immáron hagyományszerűen – 2015-ben is megrendezésre kerül, méghozzá október 9-11 között. A Rendezvénynek a megszokott módon a Magyar Vasúttörténeti Park ad otthont.

Helyszín

Magyar Vasúttörténeti Park (Budapest XIV. Tatai út 95.)
- A Róbert Károly körút felől a következő útvonalon célszerű megközelíteni a parkot: a XIII. kerület, Reitter Ferenc utcára rákanyarodva, tovább egyenesen Újpest irányába, majd a Rákos-patakot elhagyva a Dolmány utcába (múzeum tábla jelzi a parkot) jobbra befordulni, amely egyenesen a park bejáratához vezet.
- 30-as és a 30A autóbusszal a Keleti pályaudvartól, vagy Újpest-központtól (leszállás a Rokolya utcai megállónál)
- 120-as autóbusszal az Árpád-híd pesti hídfőjétől, vagy Újpest-központtól (leszállás a Reitter Ferenc utcai megállónál)
- 14-es villamossal Lehel tértől, vagy Újpest-központtól (leszállás a Rokolya utcai megállónál)
- vonattal jelenleg nem közelíthető meg a Park

Térkép: https://www.google.hu/maps/place/Magyar+Vas%C3%BAtt%C3%B6rt%C3%A9neti+Park/@47.541948,19.095609,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x4741dbbaac3d874f:0xa4db4fa19d34cc12?hl=hu

Nyitva tartás

Mindhárom nap 10-től 18 óráig várjuk az érdeklődőket.

Belépők

Felnőtt: 2.400 Ft/Fő
Diák, Nyugdíjas: 1.500 Ft/Fő
Gyerek (3 és 6 éves kor között): 1.000 Ft
Gyerek (3 év alatt): ingyenes
Családi jegy (2 felnőtt és 1-3 gyerek*): 5.000 Ft/db
Csoportok számára egyénileg adunk ajánlatot. Írjanak az info@temofeszt.hu e-mail címre Hrubiák Viviennek.
*14 év alatti gyerek!

Térképek, újdonságok

A térképek kiválasztása során alapelvünk volt a változatossághoz való ragaszkodás. Ennek megfelelően mind nehézségben, mind biztosítóberendezésben igen széles kínálatot tudunk majd nyújtani. A korábban megszokott, és megismert (avagy "jól bevált") térképek mellé viszünk a mostanában elkészült vonalainkból is darabkákat.
A korábbi térképek közül várhatóan Monor, Bakonysárkány, Moha - Moha rakodó, Leányvár - Piliscsaba, Zichyújfalu - Börgönd, Göd, Dunakeszi, Budaörs, Biatorbágy, Tárnok, Kelenföld és Kőbánya-Kispest állomásokat visszük ki.

Az újdonságokat nem is tudjuk egy hosszú mondatban elmondani, mert annyi megközelítése van az elmúlt évi munkáknak.
Mivel már rengeteg gyakorlott "forgalmistánk" van (reméljük Te is közéjük tartozol), ezért növeltük a tétet: a nagyobb forgalmú állomásokból is készítettünk állomáspárokat, ahol nem egy, hanem két egymás melletti állomás forgalmát kell irányítani. Ilyenek lesznek várhatóan Jászboldogháza - Jászberény, Maglód - Gyömrő, Mende - Sülysáp, Délegyháza - Kiskunlacháza, Dömsöd - Kunszentmiklós-Tass állomáspárok.

Ha még nem érzed magad gyakorlottnak ahhoz, hogy nagyobb forgalmú vonalat bevállalj, akkor egy igazi mellékvonali hangulatba csöppenhetsz Nagydorog és Szekszárd állomások között.

Ha már az egymás melletti állomások forgalomirányítására terelődött a szó, beszéljük egy pár szót a KÖFI-ről, mert KÖFIzzük szépen, jól vagyunk :) A KÖFI a KÖzponti Forgalom Irányítás rövidítése, amit a MÁVnál is számos vonalon használnak. Ennek annyi a lényege röviden, hogy egy-két-három ember egy vonalat, vagy vonalszakaszt egy iránytó teremből felügyel, és onnan irányítja rajta a teljes vonatforgalmat. Ilyen forgalomirányításra berendezett szakasz például a 30-as vasútvonal dél-balatoni része. Bár a balatoni szezonnak már vége, de ettől függetlenül itt a lehetőség megtapasztalni, hogy milyen is központi forgalomirányítani, így felbukkanhat a Balaton partjáról Balatonaliga - Szántód-Kőröshegy állomások közötti rész.

De ha esetleg "többre" vágynátok, mint az egyedüli játék, itt a lehetőség, hogy kipróbáld magad csapatban. Vagyis készülünk olyan térképekkel, ahol (legalább az egyik oldalon) nem gépi szolgálattevő ül, hanem hús-vér forgalmista-tanonc. Vagyis olyan hasonszőrű zöldfülű, mint Te ;) Ilyen szimulációt a tervek szerint Dunakeszi - Göd, Dunaharaszti - Soroksár - Soroksári út, Üllő - Monor állomások között valamint Maglód - Gyömrő, Mende - Sülysáp, Délegyháza - Kiskunlacháza, Dömsöd - Kunszentmiklós-Tass állomáspárok között próbálhatsz ki. Hogyan is kell elképzelni egy ilyen hálózati játékot? Készítettünk egy rövid filmecskét, amiben megmutatjuk, hogyan is megy az engedélykérés-indulási időközlés a hálózati játékban.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=61MS3S1aHJ8&feature=youtu.be

Egyedüli játékban gyakorlatilag az összes hálózati állomás is kipróbálható lesz, ezen felül egyedülálló állomásként Püspökladánnyal igyekszünk készülni.

További információkat találhatsz Facebook eseményünkön: https://www.facebook.com/events/493910234110119/. Ha tudod, hívd meg rá ismerőseid is!

Reméljük, sikerült felkeltenünk (fenntartanunk ?) érdeklődésed, és Téged is a látogatók között tudhatunk majd! Ha bármilyen kérdésed adódna a rendezvényen való megjelenésünkkel kapcsolatban, bátran tedd fel akár Facebook-on, akár a kapcsolat@tervez2.eu emailcímen!

Megjelenésedre feltétlenül számítunk, találkozzunk a TEMOFESZT 2015-ön!

A TerVez2 csapata nevében,
Hajós Norbert

<< Vissza a hírekre

A program és az oldalon megjelenő minden tartalom a szerzők kizárólagos tulajdona. A megjelenő tartalom részleges, vagy teljes felhasználása kizárólag a szerzők ELŐZETES írásos hozzájárulásával lehetséges.
© 2010-2017, TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátor, , T2_GEN: 2024.04.19 05:03:01