Hírek

Temofeszt 2018 Beharangozó

2018-09-18 15:01:00

Ha október, akkor TEMOFESZT!

A Vasúttörténeti Parkban október 20 (szombat) és 22 (munkaszüneti hétfő) között megrendezésre kerülő X. TEMOFESZT-en idén is részt vesz a TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátor csapata.
Ez az a rendezvény, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt egy egésznapos elfoglaltságot kínál, hiszen a parkban bemutatott járművek mellett a teljes körfűtőház megtelik modellekkel, és szimulátorral. Idén is számos méretarányban állítanak ki modelleket, maketteket valamint modulrendszerű-, és hagyományos terepasztalokat.

Terveink szerint - a tavalyi évhez hasonlóan - több hálózati játékot indítunk, amibe akár menet közben is be lehet csatlakozni. Így valósághűen kipróbálhatjátok, milyen is a vasúti forgalmi szolgálattevők titkos élete.

Facebook-eseményünk a https://www.facebook.com/events/454255091733585/ címen érhető el. Az eseményre bátran hívjátok meg barátaitok, családtagjaitok, ismerőseiteket is!

A kiállítás mindennap 10 és 18 óra között várja a látogatókat.

Jegyárak:

A jegyárak tavalyhoz képest nem változtak.
Felnőtt: 2.400 Ft
Diák, nyugdíjas: 1.500 Ft
Gyerek (3-6 éves): 1.000 Ft
Gyerek (3 év alatt): ingyenes
Családi jegy*: 5.000 Ft
*2 felnőtt és 1-3 14 év alatti gyerek

Csoportok számára egyedi ajánlatot kérhető a létszám, és a látogatás napjának függvényében. Előzetes bejelentkezés az info@temofeszt.hu email címen keresztül.

Tovább >>
 

Zöld hosszúhétvége - November 17-19

2017-11-16 07:09:07

Többen jeleztétek felénk, hogy miért nem csinálunk akciókat időnként.

Hát legyen... Arra gondoltunk (jobb híjján), hogy bizonyos távolkeleti beszerzési oldalakon a 11.11-et nevezték ki mint "Global Shipping Festival", hazai körökben a Black Friday kezd terjedni november végén, akkor Mi megcsináljuk a Zöld Hosszúhétvégét November 17-19-e között. Ebben az időszakban 2200 Ft-ért lehet megvásárolni a 90 napos TerVez2 előfizetést, akár újként akár meghosszabbításként.

Ha sikerült mindent jól csinálnom, akkor már láthatjátok a Szoftverelőfizetés oldalon a bejegyzést. Akinek van aktív előfizetése, az ott választhatja a hosszabbítást. Megrendelni viszont csak pénteken éjféltől lehet.

A nem feldolgozott akciós előfizetési tételeket november 24-én töröljük.

Az elérhető vezényleteket a Szimulációk menüpontból tölthetitek le.

Osszátok meg a bejegyzést ismerőseiteknek is, ne maradjanak le erről a lehetőségről.

Tovább >>
 

IX. TEMOFESZT - 2017. október 6-8

2017-09-12 11:13:36

A TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátor idén is részt vesz a Nemzetközi Technikai Modellvasút Fesztiválon, vagyis a IX. TEMOFESZT-en. A TEMOFESZT Közép és Kelet Európa legnagyobb vasútmodell kiállítása, melynek idén is a Magyar Vasúttörténeti Park ad otthont. Ez a rendezvény lesz kis csapatunk tizedik kiállítása. A korábbi évekhez hasonlóan, idén is október második hétvégéjén, vagyis 6. péntek, és 8. vasárnap között kerül megrendezésre.

A szokásos egyéni vasútforgalmi-ismerkedős játékok mellett a korábban nagy sikert aratott hálózati szimulációkat tervezünk indítani az idei kiállításon is. Emellett az érdeklődők a terveink szerint megtekinthetik, és kipróbálhatják a Digiton utastájékoztató rendszer szimulált változatát, valamint a vizuális utastájékoztató kijelzőket is.

Szóval... naptár elő, dátum beír, családtagok felkészítése, és az eseményre való várakozás indul.

Csatlakozzatok Facebook eseményünkhöz: https://www.facebook.com/events/260219244489494, valamint hívjátok meg barátaitokat, ismerőseiteket a rendezvényre bátran.

Tovább >>
 

MÁV-csoport pályaorientációs nyílt napja - 2017. szeptember

2017-09-12 11:12:52

Idén szeptember 27-én, szerdán rendezi meg a MÁV-csoport a második pályaorientációs nyílt napját a vasút iránt érdeklődő egyetemi hallgatók és középiskolai diákok részére a Vasúttörténeti Parkban, melynek ezúttal meghívott vendége lesz a TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátor csapata is.

A rendezvényen megismerhetőek lesznek a MÁV-csoport szolgáltatási lánca és az ehhez illeszkedő modern technológiák, a szakmák kapcsolódási pontjainak, valamint az egymásra hatásai.

Bemutatásra kerülő szakmai területek: Értékesítés, Üzemeltetés, Járműfejlesztés, Járműkarbantartás, Távközlés, Erősáram, Biztosítóberendezések, Forgalom, Pályaépítés, Pályakarbantartás, Pályadiagnosztika, Informatika, Gazdálkodás, Beruházás, HR, MÁV-HÉV.

Tovább >>
 

Múzeumok Éjszakája 2017/2

2017-06-08 14:35:52

Részletes információk az idei Múzeumok Éjszakájáról

(Bocsi, kicsit hosszú lett, remélem azért végigolvassátok)

Felkerültek a Múzeumok Éjszakájának hivatalos -, valamint a MÁV csoport oldalára a programok, böngésszétek bátran.

MÁV-START Zrt. Budapesti Járműbiztosítási Igazgatóság, Keleti pályaudvar, kocsijavító műhely programjai

Érdekel, hogy milyen, egy vasúti kocsi alulról? Milyen egy kiszerelt forgóváz? Milyen vizsgálatokat lehet elvégezni rajta? Itt mindent megtudhatsz a Z1-es típusú személykocsiról, hiszen lesz 4x20 tonnás csoportemelőn megemelve; a jármű kigurított forgóvázán vizsgálatokat, kerékmérést és ultrahangos repedésvizsgálatot mutatnak be a vasúttársaság szakemberei. Vizsgálócsatornából is meg lehet egy a kocsi alvázát és forgóvázait, energiaellátó és zárt WC-berendezéseit.

Lesz lehetőség megnézni gyakorlatban, hogyan vizsgálják a lengéscsillapítókat.

Tavaly az FMK-004-es mérőkocsival ismerkedhettek meg látogatóink; idén a 2016 szeptemberében átadott síndiagnosztikai mérővonatot, az FMK-008-at, és a mérési technológiát tekinthetik meg.
Bővebb információ a mérővonatról:

 

Megismerkedhettek továbbá az új MAN közúti-vasúti segélynyújtó gépkocsival, valamint a vágányra visszahelyező járműemelő működésével.

Ugye a múzeumokat mindenki úgy ismerni, hogy mindent a szemnek, semmit a kéznek? Nos, szerencsére a személykocsiműhely nem múzeum, így a néznivalókon felül számos interaktív program is várja a vasút iránt érdeklődőket.

A vasútüzem rendes működéséhez rengeteg munkakör összehangolt működésére van szükség. Vannak nagy, kényelmes munkakörök, de van számos kevésbé szép és "tiszta" munkafolyamat, melyek közül néhányat igyekszünk a bemutatni. Így a bátrak és erősek kipróbálhatják, hogyan kell össze-, illetve szétakasztani vasúti járműveket.

"1.2.49. Kitérő (továbbiakban forgalmi szempontból: váltó) A vágánynak olyan szerkezeti része, amely csúcssínjeinek helyzetével lehetővé teszi, hogy a járművek folyamatos mozgással egyik vágányról a másikra áthaladhassanak. A kitérő fő részei a váltó, a közbenső rész és a keresztezés."

Lehetőség lesz továbbá megismerkedni a helyszíni állítású váltóval, a váltó részeivel, sőt, a bátrabbak ki is próbálhatják váltókezelőként a váltóállítás folyamatát.

Megismerkedhettek továbbá a forgalmi szolgálattevők munkájával a TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátor szimulációin keresztül. Terveztünk több hálózati játékot indítani, ahol a helyi kezelési és szervezési feladatokon túl a szomszéd állomásokkal való kapcsolattartás is előtérbe kerül.

Mi szükséges még egy vasúti közlekedés lebonyolításához?
A járműveket megnéztük már alulról, kívülről, belülről. Össze is akasztottuk tőket. "Állnak a vasak, mehettek". Kértünk már engedélyt a vonat részére a szomszéd állomás forgalmi szolgálattevőjétől. A jelző továbbhaladást engedélyező jelzés van. De a vonat nem indul... Ki munkája szükséges még? Nem árt mondjuk egy mozdonyvezető még :)

Kipróbálhatjátok milyen érzés mozdonyt (pontosabban vezérlőkocsit) vezetni szimulátoron keresztül, hiszen elvisszük Nektek az ország egyetlen, valódi vasúti járművében üzemelő szimulátort, melyet tavaly hatalmas sikerrel mutattunk be a nagyközönségnek.

Miután megnéztetek és kipróbáltatok mindent, ami nagy, nehéz, fárasztó érdemes lesz betérni az oktatóterembe, ahol a Budapesti TT Barátok Klubjának Modulközössége mutatja be modellvasúti installációját. Itt kicsiben is megtekinthetitek a korábban látott "nagy" dolgokat. Itt is dolgoznak mozdonyvezetők, forgalmi szolgálattevők, tolatásvezetők, mint a valóságban. Hiszen ez is vasútüzem, csak 1:120-as méretben.
Az összeállítás érdekessége, hogy az összeállítás egyik állomását - melyet Szilas névre kereszteltek - a TerVez2 programja vezérli. Ez volt az első állomás, aminél szimulátorunk a 2015-ös Múzeumok Éjszakáján bebizonyította, hogy nem csak a szimulált világban állja meg a helyét.
A Modulközösség korábbi rendezvényeiről tekinthettek meg képeket Facebook-oldalukon: https://www.facebook.com/bttbmodulkozosseg/

(A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!)

 

Tovább >>
 

Múzeumok Éjszakája 2017/1

2017-05-25 20:14:49

Fantasztikus híreim vannak: A TerVez2 ismét éjszakázik!

Június 24-én, szombaton ismét Múzeumok Éjszakája, a Keleti járműjavítóban, ahol az eddigi évekhez hasonlóan rengeteg program várja a vasút iránt érdeklődőket. A terveink szerint ismét lesz vezérlőkocsi szimulátor, egyedülállóan egy valódi "hús-vér" vasúti járműben; valamint gondoltunk egy merészet a vasútforgalmi szimuláció terén, melynek most vizsgáljuk a megvalósíthatóságát. Az egyéb programokról később adunk hírt, mindenesetre annyit elárulhatunk, hogy számos érdekes dolgot dobtunk be a közösbe :)

Csatlakozzatok Facebook-eseményünkhöz, hogy értesüljetek a program részleteiről!
https://www.facebook.com/events/632563836941454

Az eseményre bátran hívjátok meg ismerőseiteket! Akik a gyerek miatt nem szeretnének éjszakázni, azoknak nyugodtan megmondhatjátok, hogy 13 órakor kezdődik a program :)

A rendezvény a Keleti pályaudvar - Járműbiztosítási központ területén kerül megrendezésre, ami a pályaudvar főbejáratától egy kényelmes 5 perces sétával közelíthető meg. Bejárat a 1087 Budapest, Verseny utca 1 szám alatt található.

Szóval, naptár és piros toll elő: június 24, szombat, délután-este.

Várunk mindenkit szeretettel!

Tovább >>
 

Márciusi frissítések

2017-02-28 19:23:21

Március hónapban elérhető frissítések:

Új elemként bekerült az elérhető szimulációs palettába 30-as vonalról Tárnok állomás, D55T biztosítóberendezéssel megépített változata. Ez a "T"-s verzió a saját "termékünk", a normál D55-öt a tolatóvágányút alapjaival egészítettük ki. A szimulációban a szomszéd állomások engedélyt kérnek a vonat részére.

Szintén új elemként bekerült a 44-es vonalról Zichyújfalu és Börgönd állomások szimulációja. Zichyújfalu állomás Dominó 55, míg Börgönd állomás Siemens-Halske biztosítóberendezéssel megépített változata. Börgönd állomásnak 4 csatlakozó vonala van (Szabadbattyán, Székesfehérvár, Aba-Sárkeresztúr, Zichyújfalu), bár a forgalom elenyésző rajta.

A késésért szíves türelmüket, és megértésüket kérjük... Hosszas fejlesztés után talán elértük azt, amit a MÁV nem tud megoldani bármennyire is szeretné: a vonatok nem késnek... csupán akkor jönnek, amikor jól esik nekik :)

A funkció használatához 1.0.0.859-es (vagy frissebb) programverzió szükséges.

Az előfizetés témakörében is sikerült eleget tenni a kéréseknek, lehet negyedéves előfizetést választani.

Tovább >>
 

Februári frissítések

2017-02-11 12:07:17

Február hónapban elérhető frissítések:

Mosonmagyaróvár állomás szimulációjába került "eseményes", vagy "hibás" vezénylet, amiben a felhasználó megtapasztalhatja milyen, amikor a vasúti forgalomirányítás nem a megszokott mederben zajlik. Kicsit részünkről ez szárnypróbálgatás, de várjuk a visszajelzéseket :)

Kőbánya-Kispest állomás szimulációjából készült egy bővebb verzió is, amiben az érkező vonatok számára a szomszéd állomás (gépi) forgalmi szolgálattevője engedélyt kér, és nekünk is engedélyt kell kérni az indítandó vonatok részére.

Új szimulációként elérhető Solymár-Óbuda-Angyalföld állomások szimulációja.

Igen, három állomáson kell a vonatokat igazgatni. Az egy szimuláció pedig két szimuláció, ugyanis belekerült Óbuda Dominó 55 típusú biztosítóberendezéssel megépített változata is, valamint az izgalmasabb dolgokat kedvelők kedvéért Siemens-Halske típusú biztosítóberendezéssel elkészített verziója is. (Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a vasút hőskorára éhes felhasználóink Angyalföld állomás hetvenes évekbeli változatával találják magukat szembe. Vizafogó felé menő vonallal, Kender-Jutagyárral, Ládagyárral, valamint a Hámán Kató vontatási főnökség fele vezető tolatóvágánnyal. A Hámán Kató vontatási főnökség jelenleg Vasúttörténeti Parkként üzemel.)

A fenti szimulációk is elérhetőek a "Szimulációk" menüpontból.

Tovább >>
 

Szimulációk

2017-02-11 11:53:42

Elkészítettük a "Szimulációk" menüpontot, amiben az előfizetőink számára elérhető szimulációk kaptak helyet, egyelőre egy rövid leírással együtt.

Tovább >>
 

D.4.sz. utasítás - A téli időjárás alkalmával követendő eljárás

2017-01-27 19:17:33

A TerVez "D.4.sz. utasítás - A téli időjárás alkalmával követendő eljárás" dokumentum felkerült portálunk letöltései közé!

http://tervez2.eu/portal/letoltes.php

Így mostmár bátran kipróbálhatjátok a "Havazás" funkciót, avagy kipróbálhatod, hogy milyen a vasúti forgalomirányítás szakadó hóesésben.

Tovább >>
 

Forgalmi iroda az otthonodban!

2017-01-12 20:13:25

Forgalmi iroda az otthonodban!

Nagyszerű hírem van, az eddigi érdeklődés-halomnak igyekeztünk eleget tenni:

A TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátor következő kiállítására nem kell várnod, mivel részben elérhetővé válik a nagyközönség számára. Játék határok nélkül és kortól függetlenül, interaktív, fejlesztő és legfőképpen érdekes. No meg a miénk.

A program előfizetéses konstrukcióban érhető el, ami tartalmazza a futtatókörnyezetet, valamint jelenleg a Kőbánya-Kispest, Monor, Mosonmagyaróvár állomások szimulációját Dominó 55 típusú biztosítóberendezéssel megépítve. Az elérhető szimulációk körét az idő előrehaladtával bővíteni szeretnénk, de tervezzük a meglévő szimulációk "játéktartalmát" is fejleszteni, hogy még érdekesebb, lenyűgözőbb és legfőképp még fejlesztőbb legyen.

Próbáld ki most megfizethető áron a Magyarországon elérhető legszuperebb vasúti forgalomirányító szimulátorunkat.
Az előfizetés a TerVez2 weboldalán, a "Szoftverelőfizetés" (http://tervez2.eu/portal/elofizetes.php) menüpontban igényelhető. Az előfizetés a portálon történő regisztráció/bejelentkezés után érhető el.

Írj bátran a kapcsolat(kukac)tervez2(pont)eu címre, minden kérdésre válaszolunk a lehető legrövidebb időn belül!

A TerVez2-ről ha többet szeretnél megtudni, látogass el
* weboldalunkra: http://tervez2.eu/portal/
* vagy Facebook-oldalunkra: https://www.facebook.com/TerVez2/.

Tovább >>
 

Portálfrissülés

2016-12-24 16:19:15

Frissült a Partnereink menüpont

Tovább >>
 

Karácsonyi üdvözlet

2016-12-22 16:21:28

Tovább >>
 

Temofeszt 2016

2016-09-13 15:50:44

Röviden:
Ismét ősz, ismét október, ismét #Temofeszt, természetesen a TerVez2-vel, és reméljük Veled.

Hosszabban:
Októberben - idén már nyolcadszorra - ismét vár mindenkit Közép- és Kelet Európa legnagyobb Technikai Modellvasút Fesztiválja a Magyar Vasúttörténeti Parkban.
Számos terepasztal, modulterepasztal, vitrinmodellek, valamint RC járművek mellett idén is kipróbálhatják a látogatók a TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátort. A terveink szerint a tavalyi évhez hasonlóan többször is indítunk majd hálózati szimulációkat, ahol "hús-vér" szomszéd állomásokkal lehet irányítani a forgalmat. Újdonságként kipróbálhatják a látogatók a vizuális utastájékoztatás kezelését is.

Tovább >>
 

Múzeumok Éjszakája 2016 - Már csak párat kell aludni

2016-06-20 16:36:18

Múzeumok Éjszakája 2016 - Emlékeztető

Már csak párat kell aludni...
... és kezdődik az éjszakázás, avagy szombaton Múzeumok Éjszakája! Ugye nem felejtetted el?

A Múzeumok Éjszakája oldalán (http://muzej.hu/) még lehet mazsolázni, hogy milyen rendezvényre lesz érdemes ellátogatni... rajtunk kívül persze :)
Itt a mi rendezvényünk oldala: http://muzej.hu/hu/program/bemutatkozik-mav-start-zrt-budapesti-jarmubiztositasi-igazgatosaga-keleti-palyaudvar-szo
Kattints a "Hozzáadás a kedvencekhez" gombra, hogy bekerüljön a teendőlistádra.
A MÁV csoport az országban további rendezvényekkel is vár, melyekről a https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/muzeumok-ejszakaja címen tájékozódhattok.

Tovább >>
 

Múzeumok Éjszakája 2016 - Az újabb infómorzsa

2016-05-31 12:16:32

Tájékoztatjuk kedves utasainkat, és a vonatra várakozókat, hogy menetrend szerinti TerVez2 expressz érkezik 2016. június 25-én, 13 órakor a 13. vágányra. Kérjük, a vágány mellett vigyázzanak! Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a vonatból égő cigaretta csikkeket ne dobáljanak ki, mert erdőtüzet okozhat, és kérjük kalauzainkat se dobálják ki, mert létszám hiány van.

Nos, előző posztunkban említettük azt a bizonyos második oldalt a "Hogyan legyünk Forgalmi Szolgálattevők" című gyorstalpaló könyvből. Mivel a Forgalmi Szolgálattevők élete nem csak játék és mese... És ebbe beletartozik az utasok és a vonatra várakozók tájékoztatása is. Ebből a folyamatból megvalósítottuk a vizuális utastájékoztató részét, vagyis az összesítő táblákat, valamint a peronkijelzőket. Néhány állomásra kiszerkesztettük a vizuális kijelzőket, így azokat ki lehet próbálni.

... és ez még csak az oldal első bekezdése volt...

Tovább >>
 

TerVez2 ismét a Múzeumok Éjszakáján!

2016-05-07 09:41:40

A MÁV Csoport jóvoltából ismét lehetőségetek lesz kipróbálni a TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátort a Múzeumok Éjszakáján (2016. június 25, szombat) a Járműbiztosítási Központ - Budapest, Keleti pályaudvar telephelyén.

Tovább >>
 

TerVez2 a 2015-ös TEMOFESZT-en! - Részletek

2015-09-23 13:27:03

Ahogyan a korábbi pusztunkban ígértünk, szeretnénk további konkrétumokkal szolgálni a TerVez2 TEMOFESZT-en való megjelenését illetően.
A Nemzetközi Technikai Modellvasút Fesztivál (weblap: http://www.temofeszt.hu/) – immáron hagyományszerűen – 2015-ben is megrendezésre kerül, méghozzá október 9-11 között. A Rendezvénynek a megszokott módon a Magyar Vasúttörténeti Park ad otthont.

Tovább >>
 

TEMOFESZT Hálózati játék

2015-09-17 14:27:31

Rövidke film a hálózati játékról

Tovább >>
 

TerVez2 a 2015-ös TEMOFESZT-en! - Beharangozó

2015-08-27 11:35:12

Vége van a nyárnak,
Hűvös szelek járnak,
TerVez2-sök TEMOFESZT-re járnak...

Ha netán TerVez2 elvonási tüneteid lennének, mert régen volt a Múzeumok Éjszakája a Keletiben, akkor szeretettel meghívunk a 2015-ös TEMOFESZT rendezvényre, amin a TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátor csapata is jelen lesz.

Tovább >>
 

Nyílt nap

2015-04-13 16:10:40

Ahogy azt már olvashattátok, Szimulátorközpontunk hamarosan megnyílik. Most írhatnánk megint szép, hosszú mondatokat arról, hogy ez mennyire is jó, de reméljük, ezt már úgyis tudjátok! J

Következzen tehát a lényeg: 2015. április 19-én ingyenes nyílt napot tartunk a Szimulátorközpontunkban, ahol előzetes jelentkezést követően lehetőség lesz a program kipróbálására. Hogy mi minden vár Rád? Leírhatnánk ide is, de van egy jobb ötletünk! Kattints a linkre, és nézd meg Te magad! Olvasd el Házirendünket, és jelentkezz, amíg van szabad hely! (Ha esetleg nem voltál elég gyors, ne csüggedj, ez csak a megnyitása a Szimulátorközpontunknak… J)

Ha bármi kérdésed, problémád merülne fel, bátran jelezd a kapcsolat@tervez2.eu email címen!

Időpont foglalás után minden információt (pl. a központ címe) megküldünk a visszaigazoló e-mailben!

Ugrás a Szimulátorközpontra

Tovább >>
 

Szimulátorközpont

2015-04-07 20:18:08

Végre elérkezett az idő, hogy kipróbáld magad vasúti forgalomirányítóként!

Hogy hol? Hát a szimulátorközpontunkban!

Tovább >>
 

TEMOFESZT 2014 - A TerVez2 Vasútforglami Szimulátor színre lép

2014-09-25 22:07:43

Ahogyan az előbbi bejegyzésünk végén ígértük, szeretnénk konkrétumokkal szolgálni a TerVez2 TEMOFESZT-en való megjelenését illetően.

A Nemzetközi Technikai Modellvasút Fesztivál (weblap: http://www.temofeszt.hu/) – immáron hagyományszerűen – 2014-ben is megrendezésre kerül, méghozzá október 10-12 között. A Rendezvénynek a megszokott módon a Magyar Vasúttörténeti Park ad otthont.

Tovább >>
 

TerVez2 a 2014-es TEMOFESZT-en! - Beharangozó

2014-09-22 12:39:39

 Az elkészült munkáinknak egyelőre természetesen csak egy kis szeletét szeretnénk bemutatni, nem máshol, mint az október 10-12. között megrendezésre kerülő TEMOFESZT rendezvényen, amelynek a Magyar Vasúttörténeti Park ad otthont.

Ha szeretnéd kipróbálni a programot, de még inkább magadat, mint vasúti forgalomirányító, tisztelj meg minket bizalmaddal, és látogass el a rendezvényre! Nem fogod megbánni!

Tovább >>

A program és az oldalon megjelenő minden tartalom a szerzők kizárólagos tulajdona. A megjelenő tartalom részleges, vagy teljes felhasználása kizárólag a szerzők ELŐZETES írásos hozzájárulásával lehetséges.
© 2010-2017, TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátor, , T2_GEN: 2024.07.23 19:57:15