Hírek

IX. TEMOFESZT - 2017. október 6-8

2017-09-12 11:13:36

A TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátor idén is részt vesz a Nemzetközi Technikai Modellvasút Fesztiválon, vagyis a IX. TEMOFESZT-en. A TEMOFESZT Közép és Kelet Európa legnagyobb vasútmodell kiállítása, melynek idén is a Magyar Vasúttörténeti Park ad otthont. Ez a rendezvény lesz kis csapatunk tizedik kiállítása. A korábbi évekhez hasonlóan, idén is október második hétvégéjén, vagyis 6. péntek, és 8. vasárnap között kerül megrendezésre.

A szokásos egyéni vasútforgalmi-ismerkedős játékok mellett a korábban nagy sikert aratott hálózati szimulációkat tervezünk indítani az idei kiállításon is. Emellett az érdeklődők a terveink szerint megtekinthetik, és kipróbálhatják a Digiton utastájékoztató rendszer szimulált változatát, valamint a vizuális utastájékoztató kijelzőket is.

Szóval... naptár elő, dátum beír, családtagok felkészítése, és az eseményre való várakozás indul.

Csatlakozzatok Facebook eseményünkhöz: https://www.facebook.com/events/260219244489494, valamint hívjátok meg barátaitokat, ismerőseiteket a rendezvényre bátran.

Jegyárak

A rendezvény jegyárai nem változtak a tavalyi évhez képest:
Felnőtt: 2.400 Ft
Diák, nyugdíjas: 1.500 Ft
Gyerek (3-6 éves): 1.000 Ft
Gyerek (3 év alatt): ingyenes
Családi jegy*: 5.000 Ft
*2 felnőtt és 1-3 gyerek (14 év alatti gyerekek)

Iskolai kedvezmény

"Itt van az ősz, itt van ujra...", és tudjátok, ez mit jelent, ugye? Bizony, itt az iskola. De azt is, hogy hamarosan eljön a TEMOFESZT ideje. Ha te is lelkes vasútmodell-rajongó vagy, akkor gyere el az osztályoddal együtt a IX. TEMOFESZT - Nemzetközi Technikai Modellvasút Fesztiválra, mert most különleges kedvezményekkel várunk titeket: ha a kiállítás nyitónapján, 2017. október 6-án, pénteken jöttök csoportosan, akkor a jelentősen olcsóbb jegyár mellé egy-egy interaktív jegyet kaptok ajándékba.

Fűzzétek meg az ofőt', hogy kell ez nektek, mert ha nektek jó, akkor neki is jó. És ha eljöttök, meglátogatni bennünket is, akkor nekünk is jó, szóval ha mindenkinek jó, akkor miért kellene kihagyni. Ugye? :)

Az iskolai kedvezmény részleteiről az info@temofeszt.hu email címen érdeklődhetsz. Előzetes bejelentkezés szükséges, amit szintén ezen az e-mail címen tehetsz meg.

Tovább >>
 

MÁV-csoport pályaorientációs nyílt napja - 2017. szeptember

2017-09-12 11:12:52

Idén szeptember 27-én, szerdán rendezi meg a MÁV-csoport a második pályaorientációs nyílt napját a vasút iránt érdeklődő egyetemi hallgatók és középiskolai diákok részére a Vasúttörténeti Parkban, melynek ezúttal meghívott vendége lesz a TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátor csapata is.

A rendezvényen megismerhetőek lesznek a MÁV-csoport szolgáltatási lánca és az ehhez illeszkedő modern technológiák, a szakmák kapcsolódási pontjainak, valamint az egymásra hatásai.

Bemutatásra kerülő szakmai területek: Értékesítés, Üzemeltetés, Járműfejlesztés, Járműkarbantartás, Távközlés, Erősáram, Biztosítóberendezések, Forgalom, Pályaépítés, Pályakarbantartás, Pályadiagnosztika, Informatika, Gazdálkodás, Beruházás, HR, MÁV-HÉV.

Program

9:00 - 10:00 - Helyszíni regisztráció
10:00 - 10:15 - Megnyitó
10:15 - 16:00 - Interaktív szakmaszigetek
16:00 - Zárás

Téged is várnak a rendezvényen, ha

  • jövőbeli munkahelyként gondolkodsz a vasútvállalatban,
  • szeretnéd a MÁV tevékenységeit közelebbről megismerni,
  • érdeklődsz a MÁV ösztöndíj programja iránt,
  • szeretnél részt venni a MÁV-csoport pályakezdő diplomás programjában
  • .

 A Nyílt napon történő részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, a programra 2017. szeptember 25-e 12.00 óráig a MÁV Csoport hivatalos oldalán található űrlap kitöltésével jelentkezhetsz! Hivatalos program, regisztráció: https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/nyilt-nap-2017-szeptember-27

A rendezvényre hozd magaddal az önéletrajzodat is!

Beszámoló a tavaszi rendezvényről, kedvcsinálónak: https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/oriasi-volt-erdeklodes-mav-csoport-elso-palyaorientacios-nyilt-napjan

Csatlakozz Facebook eseményünkhöz: https://www.facebook.com/events/1605165302837601.

Tovább >>
 

Múzeumok Éjszakája 2017/2

2017-06-08 14:35:52

Részletes információk az idei Múzeumok Éjszakájáról

(Bocsi, kicsit hosszú lett, remélem azért végigolvassátok)

Felkerültek a Múzeumok Éjszakájának hivatalos -, valamint a MÁV csoport oldalára a programok, böngésszétek bátran.

MÁV-START Zrt. Budapesti Járműbiztosítási Igazgatóság, Keleti pályaudvar, kocsijavító műhely programjai

Érdekel, hogy milyen, egy vasúti kocsi alulról? Milyen egy kiszerelt forgóváz? Milyen vizsgálatokat lehet elvégezni rajta? Itt mindent megtudhatsz a Z1-es típusú személykocsiról, hiszen lesz 4x20 tonnás csoportemelőn megemelve; a jármű kigurított forgóvázán vizsgálatokat, kerékmérést és ultrahangos repedésvizsgálatot mutatnak be a vasúttársaság szakemberei. Vizsgálócsatornából is meg lehet egy a kocsi alvázát és forgóvázait, energiaellátó és zárt WC-berendezéseit.

Lesz lehetőség megnézni gyakorlatban, hogyan vizsgálják a lengéscsillapítókat.

Tavaly az FMK-004-es mérőkocsival ismerkedhettek meg látogatóink; idén a 2016 szeptemberében átadott síndiagnosztikai mérővonatot, az FMK-008-at, és a mérési technológiát tekinthetik meg.
Bővebb információ a mérővonatról:

 

Megismerkedhettek továbbá az új MAN közúti-vasúti segélynyújtó gépkocsival, valamint a vágányra visszahelyező járműemelő működésével.

Ugye a múzeumokat mindenki úgy ismerni, hogy mindent a szemnek, semmit a kéznek? Nos, szerencsére a személykocsiműhely nem múzeum, így a néznivalókon felül számos interaktív program is várja a vasút iránt érdeklődőket.

A vasútüzem rendes működéséhez rengeteg munkakör összehangolt működésére van szükség. Vannak nagy, kényelmes munkakörök, de van számos kevésbé szép és "tiszta" munkafolyamat, melyek közül néhányat igyekszünk a bemutatni. Így a bátrak és erősek kipróbálhatják, hogyan kell össze-, illetve szétakasztani vasúti járműveket.

"1.2.49. Kitérő (továbbiakban forgalmi szempontból: váltó) A vágánynak olyan szerkezeti része, amely csúcssínjeinek helyzetével lehetővé teszi, hogy a járművek folyamatos mozgással egyik vágányról a másikra áthaladhassanak. A kitérő fő részei a váltó, a közbenső rész és a keresztezés."

Lehetőség lesz továbbá megismerkedni a helyszíni állítású váltóval, a váltó részeivel, sőt, a bátrabbak ki is próbálhatják váltókezelőként a váltóállítás folyamatát.

Megismerkedhettek továbbá a forgalmi szolgálattevők munkájával a TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátor szimulációin keresztül. Terveztünk több hálózati játékot indítani, ahol a helyi kezelési és szervezési feladatokon túl a szomszéd állomásokkal való kapcsolattartás is előtérbe kerül.

Mi szükséges még egy vasúti közlekedés lebonyolításához?
A járműveket megnéztük már alulról, kívülről, belülről. Össze is akasztottuk tőket. "Állnak a vasak, mehettek". Kértünk már engedélyt a vonat részére a szomszéd állomás forgalmi szolgálattevőjétől. A jelző továbbhaladást engedélyező jelzés van. De a vonat nem indul... Ki munkája szükséges még? Nem árt mondjuk egy mozdonyvezető még :)

Kipróbálhatjátok milyen érzés mozdonyt (pontosabban vezérlőkocsit) vezetni szimulátoron keresztül, hiszen elvisszük Nektek az ország egyetlen, valódi vasúti járművében üzemelő szimulátort, melyet tavaly hatalmas sikerrel mutattunk be a nagyközönségnek.

Miután megnéztetek és kipróbáltatok mindent, ami nagy, nehéz, fárasztó érdemes lesz betérni az oktatóterembe, ahol a Budapesti TT Barátok Klubjának Modulközössége mutatja be modellvasúti installációját. Itt kicsiben is megtekinthetitek a korábban látott "nagy" dolgokat. Itt is dolgoznak mozdonyvezetők, forgalmi szolgálattevők, tolatásvezetők, mint a valóságban. Hiszen ez is vasútüzem, csak 1:120-as méretben.
Az összeállítás érdekessége, hogy az összeállítás egyik állomását - melyet Szilas névre kereszteltek - a TerVez2 programja vezérli. Ez volt az első állomás, aminél szimulátorunk a 2015-ös Múzeumok Éjszakáján bebizonyította, hogy nem csak a szimulált világban állja meg a helyét.
A Modulközösség korábbi rendezvényeiről tekinthettek meg képeket Facebook-oldalukon: https://www.facebook.com/bttbmodulkozosseg/

(A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!)

Természetesen tudjuk, hogy a vasútüzem zökkenőmentes működéséhez a fentieken kívül számos más munkakör betöltése is elengedhetetlen, ám a lehetőségek csupán a fentieket engedik meg bemutatni. :)

Csatlakozzatok Facebook-eseményünkhöz, hogy értesüljetek a program részleteiről! https://www.facebook.com/events/632563836941454

Az eseményre bátran hívjátok meg ismerőseiteket! Akik a gyerek miatt nem szeretnének éjszakázni, azoknak nyugodtan megmondhatjátok, hogy 13 órakor kezdődik a program :)

A program hivatalos leírása: http://muzej.hu/hu/program/mav-start-zrt-keleti-palyaudvar-szemelykocsimuhely-szo-06242017-1600

Egyéb programok

A MÁV csoport az ország számos pontján szervez még nyíltnapokat, melyekről a MÁV csoport oldalról tájékozódhattok: https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/muzeumok-ejszakaja.

Megközelítés

A személykocsi műhely a Keleti pályaudvarnál található, és a Verseny utcából (A pályaudvar bal oldalán, a Posta mellett nyíló utca) nyílik. Térképen: 1087 Budapest, Verseny utca 1.

Tervezd meg utazásod a BKK Futár alkalmazásának segítségével: http://futar.bkk.hu/?toCoord=47.501704%2C19.087257&toName=Verseny%20utca%201.&toSubName=1087%20Budapest&map=13/47.501/19.053&layers=GSVB

A rendezvény helyszíne a 3-as múzeumi buszjárattal is megközelíthető lesz. A buszjáratról részletes információkat a Múzeumok Éjszakája hivatalos oldalán találhattok: http://muzej.hu/hu/buszjaratok#line-3

Vonattal a Múzeumok Éjszakájára

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít az ország bármely belföldi állomásáról Budapestre, Nagykanizsára, Szegedre, Püspökladányba, Mátészalkára, Szombathelyre, valamint Debrecenbe mint kiemelt helyszínre azoknak, akik vonattal utaznak a Múzeumok Éjszakája 2017. június 24-én estétől másnap hajnalig tartó rendezvényeire. A kedvezményes menetjeggyel az utazás legkorábban a rendezvény napját megelőző napon, június 23-án, pénteken, 10.00-tól kezdhető meg. A visszautazást legkésőbb a rendezvény zárását követő napon, június 26-án, hétfőn, 24.00-ig kell befejezni.

A Budapestre látogatók esetében a kedvezmény a látogatást igazoló karszalag és az 50%-os alkalmi menettérti jegy visszautazáskor történő felmutatása mellett érvényes. A vidéki városokba utazók esetében az 50%-os alkalmi menettérti jegyet az érvényesítéshez a rendezvény helyszínén – a programban részt vevő múzeumok valamelyikében – le kell bélyegeztetni.

A kedvezményes jegyváltási lehetőségről és a felhasználás feltételeiről részletes tájékoztató található a MÁV-csoport honlapján, a www.mavcsoport.hu oldalon. További információért hívja a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat a 06 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon.

A START Klub kártyával rendelkezők a Múzeumok Éjszakája bármely programján ingyenesen vehetnek részt, kártyájuk felmutatásával díjmentesen léphetnek be a rendezvényekre. A MÁV-csoport munkavállalói számára kiadott arcképes vasúti utazási igazolvánnyal, vasúti utazási és felügyeleti igazolvánnyal, valamint felügyeleti igazolvánnyal rendelkező látogatók az igazolvány felmutatásával a Múzeumok Éjszakája valamennyi programján (nem csak a vasúttársaság által szervezetteken!) ingyenesen vehetnek részt.

Miért zakatol a vonat?

Avagy vonat vizsgálat tudományos módszerekkel.

Ahhoz, hogy erre a kérdésre válaszolni tudjunk meg kell vizsgálnunk egy vonatot. Miből is áll, egy vonat?

Van egy mozdony, és van sok, vagy csak egy - kocsi. Namármost a mozdony ugyanúgy zakatol, mint a vagonok, így elég csak a vagonokat vizsgálnunk, a mozdonyt el is hagyhatjuk.

Ha megnézzük a kocsikat, akkor ugye zakatolás szempontjából, mindegyik egyforma, így elég, egy kocsit megnézni, a többit elhagyhatjuk.

De miből is áll egy vagon? Van egy felső (utas, vagy rakodó) rész, és van egy alsó rész, azaz az alváz. De a felső rész nem zakatol, így azt is elhagyhatjuk, elegendő az alsó részt vizsgálni.

Az alsó rész felépítését tekintve, áll egy alvázból, és kerekekből. Innen az alváz ugye megint nem zakatol, tehát azzal sem kell foglalkoznunk, elég megnézni a kerekeket.

Kerékből is van azonban egy vagon alatt általában 4 pár, tehát elegendő egyet vizsgálni, a többit elhagyhatjuk.

Egy pár kerék felépítését nézzük meg! áll magából a kerékből, és van a tengely. A tengely viszont nem zakatol, tehát elhagyható. Marad két darab kerék ami azonban teljesen egyforma, így az egyiket elhagyhatjuk.

A továbbiakhoz kell egy kis matematika, hiszen nézzük meg a kereket! KÖR ALAKÚ!

A kör területét, úgy számoljuk ki, hogy r négyzet szer pí. A képletből Pí=3.14, ami nem zakatol, tehát nem foglalkozunk vele tovább

Az r a sugár, ami mivel állandó megint csak nem zakatol.

Mi marad meg? HÁT A NÉGYZET!! és ahogy ez a négyzet billen egyik oldaláról a másikra, na attól zakatol a vonat kereke!

:)

Tovább >>
 

Múzeumok Éjszakája 2017/1

2017-05-25 20:14:49

Fantasztikus híreim vannak: A TerVez2 ismét éjszakázik!

Június 24-én, szombaton ismét Múzeumok Éjszakája, a Keleti járműjavítóban, ahol az eddigi évekhez hasonlóan rengeteg program várja a vasút iránt érdeklődőket. A terveink szerint ismét lesz vezérlőkocsi szimulátor, egyedülállóan egy valódi "hús-vér" vasúti járműben; valamint gondoltunk egy merészet a vasútforgalmi szimuláció terén, melynek most vizsgáljuk a megvalósíthatóságát. Az egyéb programokról később adunk hírt, mindenesetre annyit elárulhatunk, hogy számos érdekes dolgot dobtunk be a közösbe :)

Csatlakozzatok Facebook-eseményünkhöz, hogy értesüljetek a program részleteiről!
https://www.facebook.com/events/632563836941454

Az eseményre bátran hívjátok meg ismerőseiteket! Akik a gyerek miatt nem szeretnének éjszakázni, azoknak nyugodtan megmondhatjátok, hogy 13 órakor kezdődik a program :)

A rendezvény a Keleti pályaudvar - Járműbiztosítási központ területén kerül megrendezésre, ami a pályaudvar főbejáratától egy kényelmes 5 perces sétával közelíthető meg. Bejárat a 1087 Budapest, Verseny utca 1 szám alatt található.

Szóval, naptár és piros toll elő: június 24, szombat, délután-este.

Várunk mindenkit szeretettel!

Tovább >>
 

Márciusi frissítések

2017-02-28 19:23:21

Március hónapban elérhető frissítések:

Új elemként bekerült az elérhető szimulációs palettába 30-as vonalról Tárnok állomás, D55T biztosítóberendezéssel megépített változata. Ez a "T"-s verzió a saját "termékünk", a normál D55-öt a tolatóvágányút alapjaival egészítettük ki. A szimulációban a szomszéd állomások engedélyt kérnek a vonat részére.

Szintén új elemként bekerült a 44-es vonalról Zichyújfalu és Börgönd állomások szimulációja. Zichyújfalu állomás Dominó 55, míg Börgönd állomás Siemens-Halske biztosítóberendezéssel megépített változata. Börgönd állomásnak 4 csatlakozó vonala van (Szabadbattyán, Székesfehérvár, Aba-Sárkeresztúr, Zichyújfalu), bár a forgalom elenyésző rajta.

A késésért szíves türelmüket, és megértésüket kérjük... Hosszas fejlesztés után talán elértük azt, amit a MÁV nem tud megoldani bármennyire is szeretné: a vonatok nem késnek... csupán akkor jönnek, amikor jól esik nekik :)

A funkció használatához 1.0.0.859-es (vagy frissebb) programverzió szükséges.

Az előfizetés témakörében is sikerült eleget tenni a kéréseknek, lehet negyedéves előfizetést választani.

Tovább >>
 

Februári frissítések

2017-02-11 12:07:17

Február hónapban elérhető frissítések:

Mosonmagyaróvár állomás szimulációjába került "eseményes", vagy "hibás" vezénylet, amiben a felhasználó megtapasztalhatja milyen, amikor a vasúti forgalomirányítás nem a megszokott mederben zajlik. Kicsit részünkről ez szárnypróbálgatás, de várjuk a visszajelzéseket :)

Kőbánya-Kispest állomás szimulációjából készült egy bővebb verzió is, amiben az érkező vonatok számára a szomszéd állomás (gépi) forgalmi szolgálattevője engedélyt kér, és nekünk is engedélyt kell kérni az indítandó vonatok részére.

Új szimulációként elérhető Solymár-Óbuda-Angyalföld állomások szimulációja.

Igen, három állomáson kell a vonatokat igazgatni. Az egy szimuláció pedig két szimuláció, ugyanis belekerült Óbuda Dominó 55 típusú biztosítóberendezéssel megépített változata is, valamint az izgalmasabb dolgokat kedvelők kedvéért Siemens-Halske típusú biztosítóberendezéssel elkészített verziója is. (Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a vasút hőskorára éhes felhasználóink Angyalföld állomás hetvenes évekbeli változatával találják magukat szembe. Vizafogó felé menő vonallal, Kender-Jutagyárral, Ládagyárral, valamint a Hámán Kató vontatási főnökség fele vezető tolatóvágánnyal. A Hámán Kató vontatási főnökség jelenleg Vasúttörténeti Parkként üzemel.)

A fenti szimulációk is elérhetőek a "Szimulációk" menüpontból.

Tovább >>
 

Szimulációk

2017-02-11 11:53:42

Elkészítettük a "Szimulációk" menüpontot, amiben az előfizetőink számára elérhető szimulációk kaptak helyet, egyelőre egy rövid leírással együtt.

Tovább >>
 

D.4.sz. utasítás - A téli időjárás alkalmával követendő eljárás

2017-01-27 19:17:33

A TerVez "D.4.sz. utasítás - A téli időjárás alkalmával követendő eljárás" dokumentum felkerült portálunk letöltései közé!

http://tervez2.eu/portal/letoltes.php

Így mostmár bátran kipróbálhatjátok a "Havazás" funkciót, avagy kipróbálhatod, hogy milyen a vasúti forgalomirányítás szakadó hóesésben.

Tovább >>
 

Forgalmi iroda az otthonodban!

2017-01-12 20:13:25

Forgalmi iroda az otthonodban!

Nagyszerű hírem van, az eddigi érdeklődés-halomnak igyekeztünk eleget tenni:

A TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátor következő kiállítására nem kell várnod, mivel részben elérhetővé válik a nagyközönség számára. Játék határok nélkül és kortól függetlenül, interaktív, fejlesztő és legfőképpen érdekes. No meg a miénk.

A program előfizetéses konstrukcióban érhető el, ami tartalmazza a futtatókörnyezetet, valamint jelenleg a Kőbánya-Kispest, Monor, Mosonmagyaróvár állomások szimulációját Dominó 55 típusú biztosítóberendezéssel megépítve. Az elérhető szimulációk körét az idő előrehaladtával bővíteni szeretnénk, de tervezzük a meglévő szimulációk "játéktartalmát" is fejleszteni, hogy még érdekesebb, lenyűgözőbb és legfőképp még fejlesztőbb legyen.

Próbáld ki most megfizethető áron a Magyarországon elérhető legszuperebb vasúti forgalomirányító szimulátorunkat.
Az előfizetés a TerVez2 weboldalán, a "Szoftverelőfizetés" (http://tervez2.eu/portal/elofizetes.php) menüpontban igényelhető. Az előfizetés a portálon történő regisztráció/bejelentkezés után érhető el.

Írj bátran a kapcsolat(kukac)tervez2(pont)eu címre, minden kérdésre válaszolunk a lehető legrövidebb időn belül!

A TerVez2-ről ha többet szeretnél megtudni, látogass el
* weboldalunkra: http://tervez2.eu/portal/
* vagy Facebook-oldalunkra: https://www.facebook.com/TerVez2/.

Tovább >>
 

Portálfrissülés

2016-12-24 16:19:15

Frissült a Partnereink menüpont

Tovább >>
 

Karácsonyi üdvözlet

2016-12-22 16:21:28

Tovább >>
 

Temofeszt 2016

2016-09-13 15:50:44

Röviden:
Ismét ősz, ismét október, ismét #Temofeszt, természetesen a TerVez2-vel, és reméljük Veled.

Hosszabban:
Októberben - idén már nyolcadszorra - ismét vár mindenkit Közép- és Kelet Európa legnagyobb Technikai Modellvasút Fesztiválja a Magyar Vasúttörténeti Parkban.
Számos terepasztal, modulterepasztal, vitrinmodellek, valamint RC járművek mellett idén is kipróbálhatják a látogatók a TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátort. A terveink szerint a tavalyi évhez hasonlóan többször is indítunk majd hálózati szimulációkat, ahol "hús-vér" szomszéd állomásokkal lehet irányítani a forgalmat. Újdonságként kipróbálhatják a látogatók a vizuális utastájékoztatás kezelését is.

Tovább >>
 

Múzeumok Éjszakája 2016 - Már csak párat kell aludni

2016-06-20 16:36:18

Múzeumok Éjszakája 2016 - Emlékeztető

Már csak párat kell aludni...
... és kezdődik az éjszakázás, avagy szombaton Múzeumok Éjszakája! Ugye nem felejtetted el?

A Múzeumok Éjszakája oldalán (http://muzej.hu/) még lehet mazsolázni, hogy milyen rendezvényre lesz érdemes ellátogatni... rajtunk kívül persze :)
Itt a mi rendezvényünk oldala: http://muzej.hu/hu/program/bemutatkozik-mav-start-zrt-budapesti-jarmubiztositasi-igazgatosaga-keleti-palyaudvar-szo
Kattints a "Hozzáadás a kedvencekhez" gombra, hogy bekerüljön a teendőlistádra.
A MÁV csoport az országban további rendezvényekkel is vár, melyekről a https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/muzeumok-ejszakaja címen tájékozódhattok.

Tovább >>
 

Múzeumok Éjszakája 2016 - Az újabb infómorzsa

2016-05-31 12:16:32

Tájékoztatjuk kedves utasainkat, és a vonatra várakozókat, hogy menetrend szerinti TerVez2 expressz érkezik 2016. június 25-én, 13 órakor a 13. vágányra. Kérjük, a vágány mellett vigyázzanak! Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a vonatból égő cigaretta csikkeket ne dobáljanak ki, mert erdőtüzet okozhat, és kérjük kalauzainkat se dobálják ki, mert létszám hiány van.

Nos, előző posztunkban említettük azt a bizonyos második oldalt a "Hogyan legyünk Forgalmi Szolgálattevők" című gyorstalpaló könyvből. Mivel a Forgalmi Szolgálattevők élete nem csak játék és mese... És ebbe beletartozik az utasok és a vonatra várakozók tájékoztatása is. Ebből a folyamatból megvalósítottuk a vizuális utastájékoztató részét, vagyis az összesítő táblákat, valamint a peronkijelzőket. Néhány állomásra kiszerkesztettük a vizuális kijelzőket, így azokat ki lehet próbálni.

... és ez még csak az oldal első bekezdése volt...

Tovább >>
 

TerVez2 ismét a Múzeumok Éjszakáján!

2016-05-07 09:41:40

A MÁV Csoport jóvoltából ismét lehetőségetek lesz kipróbálni a TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátort a Múzeumok Éjszakáján (2016. június 25, szombat) a Járműbiztosítási Központ - Budapest, Keleti pályaudvar telephelyén.

Tovább >>
 

TerVez2 a 2015-ös TEMOFESZT-en! - Részletek

2015-09-23 13:27:03

Ahogyan a korábbi pusztunkban ígértünk, szeretnénk további konkrétumokkal szolgálni a TerVez2 TEMOFESZT-en való megjelenését illetően.
A Nemzetközi Technikai Modellvasút Fesztivál (weblap: http://www.temofeszt.hu/) – immáron hagyományszerűen – 2015-ben is megrendezésre kerül, méghozzá október 9-11 között. A Rendezvénynek a megszokott módon a Magyar Vasúttörténeti Park ad otthont.

Tovább >>
 

TEMOFESZT Hálózati játék

2015-09-17 14:27:31

Rövidke film a hálózati játékról

Tovább >>
 

TerVez2 a 2015-ös TEMOFESZT-en! - Beharangozó

2015-08-27 11:35:12

Vége van a nyárnak,
Hűvös szelek járnak,
TerVez2-sök TEMOFESZT-re járnak...

Ha netán TerVez2 elvonási tüneteid lennének, mert régen volt a Múzeumok Éjszakája a Keletiben, akkor szeretettel meghívunk a 2015-ös TEMOFESZT rendezvényre, amin a TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátor csapata is jelen lesz.

Tovább >>
 

Nyílt nap

2015-04-13 16:10:40

Ahogy azt már olvashattátok, Szimulátorközpontunk hamarosan megnyílik. Most írhatnánk megint szép, hosszú mondatokat arról, hogy ez mennyire is jó, de reméljük, ezt már úgyis tudjátok! J

Következzen tehát a lényeg: 2015. április 19-én ingyenes nyílt napot tartunk a Szimulátorközpontunkban, ahol előzetes jelentkezést követően lehetőség lesz a program kipróbálására. Hogy mi minden vár Rád? Leírhatnánk ide is, de van egy jobb ötletünk! Kattints a linkre, és nézd meg Te magad! Olvasd el Házirendünket, és jelentkezz, amíg van szabad hely! (Ha esetleg nem voltál elég gyors, ne csüggedj, ez csak a megnyitása a Szimulátorközpontunknak… J)

Ha bármi kérdésed, problémád merülne fel, bátran jelezd a kapcsolat@tervez2.eu email címen!

Időpont foglalás után minden információt (pl. a központ címe) megküldünk a visszaigazoló e-mailben!

Ugrás a Szimulátorközpontra

Tovább >>
 

Szimulátorközpont

2015-04-07 20:18:08

Végre elérkezett az idő, hogy kipróbáld magad vasúti forgalomirányítóként!

Hogy hol? Hát a szimulátorközpontunkban!

Tovább >>
 

TEMOFESZT 2014 - A TerVez2 Vasútforglami Szimulátor színre lép

2014-09-25 22:07:43

Ahogyan az előbbi bejegyzésünk végén ígértük, szeretnénk konkrétumokkal szolgálni a TerVez2 TEMOFESZT-en való megjelenését illetően.

A Nemzetközi Technikai Modellvasút Fesztivál (weblap: http://www.temofeszt.hu/) – immáron hagyományszerűen – 2014-ben is megrendezésre kerül, méghozzá október 10-12 között. A Rendezvénynek a megszokott módon a Magyar Vasúttörténeti Park ad otthont.

Tovább >>
 

TerVez2 a 2014-es TEMOFESZT-en! - Beharangozó

2014-09-22 12:39:39

 Az elkészült munkáinknak egyelőre természetesen csak egy kis szeletét szeretnénk bemutatni, nem máshol, mint az október 10-12. között megrendezésre kerülő TEMOFESZT rendezvényen, amelynek a Magyar Vasúttörténeti Park ad otthont.

Ha szeretnéd kipróbálni a programot, de még inkább magadat, mint vasúti forgalomirányító, tisztelj meg minket bizalmaddal, és látogass el a rendezvényre! Nem fogod megbánni!

Tovább >>

A program és az oldalon megjelenő minden tartalom a szerzők kizárólagos tulajdona. A megjelenő tartalom részleges, vagy teljes felhasználása kizárólag a szerzők ELŐZETES írásos hozzájárulásával lehetséges.
© 2010-2017, TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátor, , T2_GEN: 2017.10.22 22:57:27