TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátor

Bemutatkozunk Bemutatkozunk

A TerVez2 az első teljes mértékben hazai készítésű, nem hivatalos oktatási céllal életre hívott vasútforgalmi szimulátor. A program teljes egészét (a jövőbeni tervekkel együtt) tekintve célunk egy vasútforgalmi szimulátor elkészítése, ami a "valós" vasúti működést egy "házi" szimulátor szintjén valósítja meg, de nem törekszik a teljességre. Hasonló módon a szimulátorhoz a vasúti infrastruktúra és alrendszerek egy-egy része is megvalósításra kerül, de nem törekszünk az egészalrendszer lemásolására, megvalósítására.

Jelenleg kulcselzáró jelzőberendezés, kulcsazonosító berendezés, Siemens-Halske/Fényjelzős Mechanika- és Dominó-55 típusú biztosítóberendezések szimulálására képes a program. A későbbi fejlesztések során tervezzük például Dominó-70, vagy EBO2-es felületű elektronikus biztosítóberendezések elkészítését is.

Szerkezetét tekintve, a TerVez2 moduláris felépítésű program. Külön meg lehet tervezni a vasútvonal topológiáját, amihez helyszínrajz is tartozik. A helyszínrajzon megtekinthetők a váltó- és jelzőállások valamint a foglaltságok. Ez rendkívül hasznos lehet a biztosítóberendezés által nem felügyelt terek áttekintésére. A topológiához többféle biztosítóberendezést is építhetünk - kapcsolhatunk. Maga a topológia is elemekből, elemcsoportokból, és az azokat összekötő vonalakból épül fel. Ezek segítségével könnyen készíthető egy térkép, illetve a későbbiekben könnyen bővíthető is.

A modularitásnak viszont megvan az a hátránya, hogy elsőre túl komplexnek tűnhet a program; az ember joggal vakarhatja a fejét, kb. úgy, mintha egy atomerőmű vezérlőjébe csöppenne egy átlagpolgár.

Ha a szimuláció futtatását nézzük a jövőben, a tervek szerint többféle szint kerül kidolgozásra, a kezdőtől a haladón át az elvetemült szintig. Minden szint három üzemmóddal fog majd működni: szabadjáték, véletlen vonatgenerátoros üzemmód, menetrendi üzemmód.

A játék során - megfelelő vezényletet betöltve - találkozhatunk vonóvezeték-szakadással, jelzőizzó-kiégéssel, hamisfoglaltsággal valamint váltóhibákkal. A későbbi tervek között szerepel sorompóhibák, menetrendi késések, járműhibák megvalósítása is.

A szimulált állomások, és a menetrend 2012. év eleji állapotot tükrözi, az azóta átépült állomásokat nem "frissítettük". Sikerült 1-2 archív rajzot megszerezni, így a "vasút fénykorából" Nyugati pályaudvar, Rákosrendező, Angyalföld állomások 1970-es évekbeli állapotát is megépítettük.

A TerVez2 eredetileg Terepasztal vezérlőnek indult, de az utóbbi időben inkább a szimuláció irányába haladt a fejlesztés. Elsőként még csak egy biztosítóberendezés-szimulátor megírása volt a cél, de később már inkább egy teljesebb, vasútforgalmi szimulátor irányába haladt tovább a fejlesztés.

A TerVez2 fejlesztését (megközelítőleg) 2010. június 15-én kezdtük el, és azóta körülbelül 25-26 000 munkaórát fektettünk a keretrendszer fejlesztésébe, az állomások és vonalak építésébe, a menetrendek megszerkesztésébe valamint a tesztelésbe. A csapat elég vegyes összetételű, megtalálhatóak gimnáziumi, és szakközépiskolai diákok, forgalmi szolgálattevők is, de van orvostanhallgatónk és kocsiirányítónk is.

A projekt "szabadidős projektként" fut, így sem a fejlesztést, sem a tesztelést nem főállásban, szakemberként végezzük. Ennek megfelelően hibák (mind vasútszakmai, mind felhasználói felületi) marad(hat)tak a programban. Ezeket igyekszünk kijavítani, ahogy időnk jut rá. Igyekeztük egy élvezhető, játszható szintre hozni a biztosítóberendezések logikájának megvalósítását, azonban a cél nem a valósággal való teljes megegyezés.

A program folyamatos fejlesztés alatt van (és valószínűleg a "kész" állapota sose fog elkészülni, mert mindig lesz egy újabb ötlet), azaz a frissítéseket célszerű letöltögetni és a változásokat tartalmazó "changelog"-ot áttanulmányozni.

A TerVez2 jelenleg olyan konstrukcióban elérhető, hogy azok élvezhetik a torta habos részét, akik hozzá is tesznek, és a szélén az égettebb részt is megeszik.

Hol találkozhattál velünk eddig? - Avagy rendezvénytörténetünk

Szerencsére számos helyre sikerült már eljutunk a szimulátorunkkal, és a rendezvények között rengeteg fejlődést sikerült véghezvinni. Reméljük még számos felkérést kapunk, így minél több ember kipróbálhatja munkánk gyümölcsét.

2014

Kiállításos pályafutásunk Közép- és Kelet Európa legnagyobb vasútmodell kiállításán, a Temofeszten kezdődött 2014 októberében. Itt három (plusz egy) munkaállomással települtünk ki, a látogatók legnagyobb örömére. Szerencsére látogató akadt bőven :).

Ugyanebben az évben a BME állásbörze meghívott vendégei voltunk a MÁV csoport jóvoltából, ahol az álláskeresőket próbáltuk a vasúti szakma szépségeire rávezetni. Reméljük sikerült, mert a forgalmisták élete nem csak játék és mese...

2015

A következő mérföldkavics 2015 áprilisában volt, amikor nyílt napot tartottunk a Szimulátorközpontunkban. Egy délután alatt, 10 lelkes szimulátorrajongó próbálhatta ki a mesterművünket.

A nagyobb mérföldkő szintén a MÁV csoporthoz kötött minket, hiszen a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat programján a Járműbiztosítási Központ Budapest, Keleti pályaudvarra települtünk ki. De nem is akárhogyan. Itt már két "blokkba" települtünk le, és a programban elkezdtük beüzemelni a hálózati játékot, ahol nem csak gépi szomszéddal, hanem hús-vér emberrel játszhattunk, kérhettük az engedélyt telefonon... A nap különlegessége volt továbbá, hogy a Budapesti TT Barátok Klubja által felépített és üzemeltetett, körülbelül 50 méter hosszú modulterepasztal Szilas rendező-pályaudvarának vezérlését is a szimulátorunk (pontosabban most már nem is csak szimulátor... a SkyNet életre kelt...) végezte. Sikerrel.

A kétblokkos, hálózatos irányvonalat vittük tovább a 2015-ös Temofeszten, ahová 4 munkaállomással települtünk ki. Az elhelyezésből adódóan, a két blokk, az már inkább három blokk volt, így a telefonos kapcsolattartásnak különösen nagy szerepe volt. Szerencsére ezt az akadályt is sikerrel megugrottuk. Rengeteg hálózati játékot indítottunk a három nap során, amit a látogatóink nagy örömmel fogadtak. Számos visszatérő, immáron gyakorlott forgalmi szimuláció iránt érdeklődő látogatót üdvözölhettünk standunknál. Az egyik munkaállomásunk érdekessége volt, hogy érintőképernyős monitorokkal láttuk el, így a Dominó típusú biztosító berendezést - a valóságnak megfelelően - nyomkodni kellett.

2016

A 2016-os Múzeumok Éjszakája ismételten sok újdonságot hozott nekünk, és látogatóinknak is a Járműbiztosítási Központ Budapest, Keleti pályaudvar telephelyen.
Program terén, a szerencsés látogatók kipróbálhatták a Dominó 70 tipusú biztosító berendezésünk jelenlegi állását, mely még fejlesztés alatt áll. Ezen felül a szokásos egyéni- illetve hálózati játékoat próbálhatták ki a látogatóink, a sikeret próbáról oklevelet adtunk át.
Terepasztalvezérlés témakörében új területre tettük be a lábunk: Balatonalmádi vasútállomás. A Budapesti TT Barátok Klubjának állományába tartozó állomás vezérlését is immáron a TerVez2 végzi XPressNet protokollon keresztül.
Merjünk nagyot álmodni jelleggel... szimulátor terén hatalmasat alkottunk. Egészen pontosan 36 tonnásat és 24 métereset. Egy 300-as vezérlőkocsi került a kezeink (és a számítógépeink) közé, amiből a távvezérlési csatláson keresztül (amin keresztül normál üzemben a V43 sorozatú mozdonyt távvezérelné) mozdonyszimulátort (vagy inkább vezérlőkocsi-szimulátort?) építettünk, és üzemeltettünk látogatónk megelégedésére. A "várakozósor" a paklitér végéig tartott folyamatosan, így büszkén állítom, hogy hatalmas érdeklődés volt erre az interaktív elemre. A vezérlőkocsi hátsó részéből "mozit" csináltunk, hangulatvilágítás mellett régi KözDok-os oktatóvideókat vetítettünk.

Ha kedd van, akkor ez Belgium. Pardon, ha október van, akkor Temofeszt. Közép- és Kelet Európa legnagyobb vasútmodell kiállításán ismételten részt vett lelkes csapatunk. A három nap alatt rengeteg látogatónak volt lehetősége kipróbálni a TerVez2 Szimulátor állomásait mind egyéni, mind hálózatos játékban. Játékosainkat a szokásos oklevélen felül a hamarosan kiadásra kerülő szimulátorunk próbaverziójával leptük meg.
További újdonságként az utastájékoztató rendszert próbálhatták ki a látogatók Monor állomáson.
A rendezvényen részt vett a B.TT.B. Klub modulrendszere is, benne a TerVez2-vel vezérelt Szilas rendezőpályaudvarral, valamint Balatonalmádi állomással. Szilas állomásra elkészült a foglaltságérzékelés is, így a vágányutakat már a vonatok automatikusan oldották. A következő lépcső a jelzővezérlés elkészítése lesz.

A novembert egy meghívásos, zártkörű rendezvénnyel zártuk.
A Gyermekvasutas pajtások számára a szolgálatokon kívül számos programot szerveznek. Ilyen programok közé tartoznak az úgynevezett "nagyvasúti" programok, amiknek nevükkel ellentétben semmi köze nincs a "nagyvasúthoz". Mert ugye a Gyermekvasút az keskennyomközű vasút, vagyis "kisvasút" :). Szóval a "nagyvasúti" programok olyan programok, amin mind a 15 csoport részt vesz. Egy ilyet tartottak, aminek vendégei - pontosabban az egyik állomása voltunk pár munkaállomással :P - voltunk.
Köszönjük a meghívást. (No, meg jó volt egy kicsit nosztalgiázni is, ugyanis tagjaink nagy többsége volt Gyermekvasutas)

A jövő...

És innen mi lesz a folytatás? Hol találkozhatsz velünk legközelebb? Kövesd Facebook oldalunkat, és megtudod. Jelenleg nincs szervezés alatt lévő kiállításunk, vagy rendezvénymeghívónk, de ki tudja, hogy mit hoz a holnap? Mikor ébred valaki úgy, hogy a kiállításán szívesen látna minket? :) Mindenesetre fejlesztgetjük a programot tovább, és természetesen az elkövetkezendő rendezvényekre is számos újdonsággal és meglepetéssel készülünk. Szóval, aki már látott minket, kipróbálta a szimulátorunkat, annak is érdemes ismét kilátogatnia majd, aki meg nem látott minket még... annak pláne. - Egyszóval a jövőre vonatkozó terveink: világuralom.

TerVez2 otthoni felhasználásra

A TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátor 2017. januárjától előfizetéses rendszerben elérhető programmá vált. Bejelentkezés után a "Szoftverelőfizetés" menüpotban lehet megrendelni az előfizetést. Az előfizetésben néhány játszható szimuláció érhető el, melynek számát, és tartalmát az idő előrehaladtával szeretnénk növelni.Hírek Hírek

Márciusi frissítések

2017-02-28 19:23:21

Március hónapban elérhető frissítések:

Új elemként bekerült az elérhető szimulációs palettába 30-as vonalról Tárnok állomás, D55T biztosítóberendezéssel megépített változata. Ez a "T"-s verzió a saját "termékünk", a normál D55-öt a tolatóvágányút alapjaival egészítettük ki. A szimulációban a szomszéd állomások engedélyt kérnek a vonat részére.

Szintén új elemként bekerült a 44-es vonalról Zichyújfalu és Börgönd állomások szimulációja. Zichyújfalu állomás Dominó 55, míg Börgönd állomás Siemens-Halske biztosítóberendezéssel megépített változata. Börgönd állomásnak 4 csatlakozó vonala van (Szabadbattyán, Székesfehérvár, Aba-Sárkeresztúr, Zichyújfalu), bár a forgalom elenyésző rajta.

A késésért szíves türelmüket, és megértésüket kérjük... Hosszas fejlesztés után talán elértük azt, amit a MÁV nem tud megoldani bármennyire is szeretné: a vonatok nem késnek... csupán akkor jönnek, amikor jól esik nekik :)

A funkció használatához 1.0.0.859-es (vagy frissebb) programverzió szükséges.

Az előfizetés témakörében is sikerült eleget tenni a kéréseknek, lehet negyedéves előfizetést választani.

Tovább >>
 

Februári frissítések

2017-02-11 12:07:17

Február hónapban elérhető frissítések:

Mosonmagyaróvár állomás szimulációjába került "eseményes", vagy "hibás" vezénylet, amiben a felhasználó megtapasztalhatja milyen, amikor a vasúti forgalomirányítás nem a megszokott mederben zajlik. Kicsit részünkről ez szárnypróbálgatás, de várjuk a visszajelzéseket :)

Kőbánya-Kispest állomás szimulációjából készült egy bővebb verzió is, amiben az érkező vonatok számára a szomszéd állomás (gépi) forgalmi szolgálattevője engedélyt kér, és nekünk is engedélyt kell kérni az indítandó vonatok részére.

Új szimulációként elérhető Solymár-Óbuda-Angyalföld állomások szimulációja.

Igen, három állomáson kell a vonatokat igazgatni. Az egy szimuláció pedig két szimuláció, ugyanis belekerült Óbuda Dominó 55 típusú biztosítóberendezéssel megépített változata is, valamint az izgalmasabb dolgokat kedvelők kedvéért Siemens-Halske típusú biztosítóberendezéssel elkészített verziója is. (Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a vasút hőskorára éhes felhasználóink Angyalföld állomás hetvenes évekbeli változatával találják magukat szembe. Vizafogó felé menő vonallal, Kender-Jutagyárral, Ládagyárral, valamint a Hámán Kató vontatási főnökség fele vezető tolatóvágánnyal. A Hámán Kató vontatási főnökség jelenleg Vasúttörténeti Parkként üzemel.)

A fenti szimulációk is elérhetőek a "Szimulációk" menüpontból.

Tovább >>
 

Szimulációk

2017-02-11 11:53:42

Elkészítettük a "Szimulációk" menüpontot, amiben az előfizetőink számára elérhető szimulációk kaptak helyet, egyelőre egy rövid leírással együtt.

Tovább >>
 

D.4.sz. utasítás - A téli időjárás alkalmával követendő eljárás

2017-01-27 19:17:33

A TerVez "D.4.sz. utasítás - A téli időjárás alkalmával követendő eljárás" dokumentum felkerült portálunk letöltései közé!

http://tervez2.eu/portal/letoltes.php

Így mostmár bátran kipróbálhatjátok a "Havazás" funkciót, avagy kipróbálhatod, hogy milyen a vasúti forgalomirányítás szakadó hóesésben.

Tovább >>
 

Forgalmi iroda az otthonodban!

2017-01-12 20:13:25

Forgalmi iroda az otthonodban!

Nagyszerű hírem van, az eddigi érdeklődés-halomnak igyekeztünk eleget tenni:

A TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátor következő kiállítására nem kell várnod, mivel részben elérhetővé válik a nagyközönség számára. Játék határok nélkül és kortól függetlenül, interaktív, fejlesztő és legfőképpen érdekes. No meg a miénk.

A program előfizetéses konstrukcióban érhető el, ami tartalmazza a futtatókörnyezetet, valamint jelenleg a Kőbánya-Kispest, Monor, Mosonmagyaróvár állomások szimulációját Dominó 55 típusú biztosítóberendezéssel megépítve. Az elérhető szimulációk körét az idő előrehaladtával bővíteni szeretnénk, de tervezzük a meglévő szimulációk "játéktartalmát" is fejleszteni, hogy még érdekesebb, lenyűgözőbb és legfőképp még fejlesztőbb legyen.

Próbáld ki most megfizethető áron a Magyarországon elérhető legszuperebb vasúti forgalomirányító szimulátorunkat.
Az előfizetés a TerVez2 weboldalán, a "Szoftverelőfizetés" (http://tervez2.eu/portal/elofizetes.php) menüpontban igényelhető. Az előfizetés a portálon történő regisztráció/bejelentkezés után érhető el.

Írj bátran a kapcsolat(kukac)tervez2(pont)eu címre, minden kérdésre válaszolunk a lehető legrövidebb időn belül!

A TerVez2-ről ha többet szeretnél megtudni, látogass el
* weboldalunkra: http://tervez2.eu/portal/
* vagy Facebook-oldalunkra: https://www.facebook.com/TerVez2/.

Tovább >>
 

Portálfrissülés

2016-12-24 16:19:15

Frissült a Partnereink menüpont

Tovább >>
 

Karácsonyi üdvözlet

2016-12-22 16:21:28

Tovább >>
 

Temofeszt 2016

2016-09-13 15:50:44

Röviden:
Ismét ősz, ismét október, ismét #Temofeszt, természetesen a TerVez2-vel, és reméljük Veled.

Hosszabban:
Októberben - idén már nyolcadszorra - ismét vár mindenkit Közép- és Kelet Európa legnagyobb Technikai Modellvasút Fesztiválja a Magyar Vasúttörténeti Parkban.
Számos terepasztal, modulterepasztal, vitrinmodellek, valamint RC járművek mellett idén is kipróbálhatják a látogatók a TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátort. A terveink szerint a tavalyi évhez hasonlóan többször is indítunk majd hálózati szimulációkat, ahol "hús-vér" szomszéd állomásokkal lehet irányítani a forgalmat. Újdonságként kipróbálhatják a látogatók a vizuális utastájékoztatás kezelését is.

Tovább >>
 

Múzeumok Éjszakája 2016 - Már csak párat kell aludni

2016-06-20 16:36:18

Múzeumok Éjszakája 2016 - Emlékeztető

Már csak párat kell aludni...
... és kezdődik az éjszakázás, avagy szombaton Múzeumok Éjszakája! Ugye nem felejtetted el?

A Múzeumok Éjszakája oldalán (http://muzej.hu/) még lehet mazsolázni, hogy milyen rendezvényre lesz érdemes ellátogatni... rajtunk kívül persze :)
Itt a mi rendezvényünk oldala: http://muzej.hu/hu/program/bemutatkozik-mav-start-zrt-budapesti-jarmubiztositasi-igazgatosaga-keleti-palyaudvar-szo
Kattints a "Hozzáadás a kedvencekhez" gombra, hogy bekerüljön a teendőlistádra.
A MÁV csoport az országban további rendezvényekkel is vár, melyekről a https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/muzeumok-ejszakaja címen tájékozódhattok.

Tovább >>
 

Múzeumok Éjszakája 2016 - Az újabb infómorzsa

2016-05-31 12:16:32

Tájékoztatjuk kedves utasainkat, és a vonatra várakozókat, hogy menetrend szerinti TerVez2 expressz érkezik 2016. június 25-én, 13 órakor a 13. vágányra. Kérjük, a vágány mellett vigyázzanak! Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a vonatból égő cigaretta csikkeket ne dobáljanak ki, mert erdőtüzet okozhat, és kérjük kalauzainkat se dobálják ki, mert létszám hiány van.

Nos, előző posztunkban említettük azt a bizonyos második oldalt a "Hogyan legyünk Forgalmi Szolgálattevők" című gyorstalpaló könyvből. Mivel a Forgalmi Szolgálattevők élete nem csak játék és mese... És ebbe beletartozik az utasok és a vonatra várakozók tájékoztatása is. Ebből a folyamatból megvalósítottuk a vizuális utastájékoztató részét, vagyis az összesítő táblákat, valamint a peronkijelzőket. Néhány állomásra kiszerkesztettük a vizuális kijelzőket, így azokat ki lehet próbálni.

... és ez még csak az oldal első bekezdése volt...

Tovább >>

A régebbi hírek megtekintéséhez kattints ide

Építési statiszika "Építési" statiszika

Vonalak állapotaÁllomások állapotaÁllomásközök állapota
Tesztelés alatt: 85 db
Építés alatt: 7 db
Tervezés alatt: 4 db
Kész: 3 db
Tesztelés alatt: 515 db
Építés alatt: 39 db
Tervezés alatt: 43 db
Tesztelés alatt: 874 db
Építés alatt: 52 db
Tervezés alatt: 77 db

Tesztelés alatt:3663.28 km
Építés alatt:148.85 km
Tervezés alatt:254.63 km
Összesen:4066,76 km

Mostanában frissült képek Mostanában frissült képek

ÁllomásFrissültKép neve
Teljes lista a módosított helyszínrajzokról és biztosítóberendezésekről >>
Kőbánya-Kispest2017.01.15 09:26Kőbánya-Kispest - Domino 55 (T2 Biztber kép)
Kőbánya-Kispest - D55 (T2 Biztber kép)
Kőbánya-Kispest2017.01.15 09:26Kőbánya-Kispest állomás helyszínrajza (T2 Helyszínrajzi kép)
Kőbánya-Kispest állomás helyszínrajza (T2 Helyszínrajzi kép)
Zagyvapálfalva2016.07.16 08:35Zagyvapálfalva állomás helyszínrajza (T2 Helyszínrajzi kép)
Zagyvapálfalva állomás helyszínrajza (T2 Helyszínrajzi kép)
Zagyvapálfalva2016.07.16 08:35Zagyvapálfalva rendelkezői készülék (T2 Biztber kép)
Zagyvapálfalva rendelkezői készülék (T2 Biztber kép)
Zagyvapálfalva2016.07.16 08:35Zagyvapálfalva páros oldali torony (T2 Biztber kép)
Zagyvapálfalva páros oldali torony (T2 Biztber kép)
Zagyvapálfalva2016.07.16 08:35Zagyvapálfalva páratlan oldali torony (T2 Biztber kép)
Zagyvapálfalva páratlan oldali torony (T2 Biztber kép)
Tar2016.07.16 08:35Tar állomás helyszínrajza (T2 Helyszínrajzi kép)
Tar állomás helyszínrajza (T2 Helyszínrajzi kép)
Tar2016.07.16 08:35Tar - Em (T2 Biztber kép)
Tar - Em (T2 Biztber kép)
Somoskőújfalu2016.07.16 08:35Somoskőújfalu állomás helyszínrajza (T2 Helyszínrajzi kép)
Somoskőújfalu állomás helyszínrajza (T2 Helyszínrajzi kép)
Somoskőújfalu2016.07.16 08:35Somoskőújfalu - Domino 55 (T2 Biztber kép)
Somoskőújfalu - D55 (T2 Biztber kép)
Szurdokpüspöki2016.07.16 08:35Szurdokpüspöki állomás helyszínrajza (T2 Helyszínrajzi kép)
Szurdokpüspöki állomás helyszínrajza (T2 Helyszínrajzi kép)
Szurdokpüspöki2016.07.16 08:35Szurdokpüspöki - Em (T2 Biztber kép)
Szurdokpüspöki - Em (T2 Biztber kép)
Selyp2016.07.16 08:35Selyp állomás helyszínrajza (T2 Helyszínrajzi kép)
Selyp állomás helyszínrajza (T2 Helyszínrajzi kép)
Selyp2016.07.16 08:35Selyp - Domino 55 (T2 Biztber kép)
Selyp - D55 (T2 Biztber kép)
Pásztó-Áruraktár ipvk.2016.07.16 08:35Pásztó-Áruraktár ipvk. - Domino 55 (T2 Biztber kép)
Pásztó-Áruraktár ipvk. - D55 (T2 Biztber kép)
Salgótarján külső2016.07.16 08:35Salgótarján külső állomás helyszínrajza (T2 Helyszínrajzi kép)
Salgótarján külső állomás helyszínrajza (T2 Helyszínrajzi kép)
Salgótarján külső2016.07.16 08:35Salgótarján külső (T2 Biztber kép)
Salgótarján külső (T2 Biztber kép)
Nagybátony2016.07.16 08:35Nagybátony páratlan oldali torony - Sh (T2 Biztber kép)
Nagybátony páratlan oldali torony - Sh (T2 Biztber kép)
Nagybátony2016.07.16 08:35Nagybátony rendelkezői készülék - Sh (T2 Biztber kép)
Nagybátony rendelkezői készülék - Sh (T2 Biztber kép)
Nagybátony2016.07.16 08:35Nagybátony páros oldali torony - Sh (T2 Biztber kép)
Nagybátony páros oldali torony - Sh (T2 Biztber kép)TeamViewer távoli támogatáshoz Távoli támogatás

A program és az oldalon megjelenő minden tartalom a szerzők kizárólagos tulajdona. A megjelenő tartalom részleges, vagy teljes felhasználása kizárólag a szerzők ELŐZETES írásos hozzájárulásával lehetséges.
© 2010-2017, TerVez2 Vasútforgalmi Szimulátor, , T2_GEN: 2017.03.30 06:46:24